Tuesday, 25 May 2010

Mitäs muutakaan kuin ensiapupakkaus lääkärille

Ystäväni valmistui viime viikolla lääkäriksi ja ajattelin, että jotain pientä täytyy hänelle lahjaksi antaa tuon upean saavutuksen ansiosta. Eilen piti lähteä kaupungille tuota lahjaa ostamaan, mutta aikaa ei sitten kuitenkaan ollut riittävästi. Niinpä tänään aamulla päätin hurauttaa jotain pientä nopeasti ja lahjaksi valmistui pieni ensiapupakkaus.

Kangas on aivan kirkkaan punaista, mutta jostain kumman syystä se näyttää näissä kuvissa ihan pinkiltä. Mutta siis punaista se on! Sisus on Finlaysonin kangasta, jota löytyy niin paljon, että kohta valmistuu kasa vaatteita ja asusteita vain siitä, jotta saan sen käytettyä. Jos siis joku haluaa tuota kangasta, niin viestiä tännepäin! Kuvion ja tekstin meinasin aluksi painaa sabluunalla, mutta päätinkin tehdä molemmat käsin. On jotenkin enemmän käsin tehdyn tuntuinen.

Nyt vielä kauppaan ostamaan vähän laastaria sisälle ja sitten sen voi hyvillä mielin antaa omistajalleen.

Friday, 21 May 2010

Paketti Austraaliaan

Näillä kesähelteillä ei oikein tee mieli olla sisällä, joten ulkona kun on helpompi neuloa ja virkata niin täytyy sitä harrastaa vähän enemmän. Mieheni pikkusisko sai pienen tytön tuossa huhtikuun lopussa ja siitä asti olen kovasti pohtinut, mitä hänelle tekisin. Stokkalta ostin jo aikoja sitten tuon Benettonin paidan, mutta täkki syntyi nyt vasta jämä langoista.

Pienokaisemme serkkutyttö Mia saa siis aika paljon pinkkiä postissa. Täytyy ehkä seuraavaksi miettiä, josko jokin muukin väri olisi hyvä seuraavaan pakettiin. Tossut olen heille jo lähettänyt aikaisemmin, tosin silloin vielä valkoiset.. Nyt siis pohdin lähetänkö tossuja ollenkaan. Äidille pitäisi vielä käydä ostamassa jotain omaan hemmotteluun ja sitten paketti saa lähteä seilaamaan kohti Austraaliaa.

Ihania hellepäiviä kaikille!

Tuesday, 18 May 2010

Kesäkassi

Tämä kesäkassi valmistui jo pari kesää sitten, mutta on taas kovassa käytössä näiden helteiden myötä. Kassi on tehty vanhoista tilkuista, sieltä löytyy äidin vanhaa kesämekko kangasta, isän kauluspaitaa, pitsiä ja huopaa. Toinen puoli on pelkkää farkkukangasta. Päätin kuvata sen nyt tännekin, koska en ole muuta saanut valmiiksi. Työn alla on kuitenkin ainakin 4 eri projektia (mikä ei sinällään ole ihme). Toivottavasti löydän siis jostain aikaa saada ne myös valmiiksi ja sitten tulee kuvia tänne lisää.

Monday, 10 May 2010

Nättirättejä


Tänä vuonna päätin tehdä äidilleni ja mummilleni näitä tiskirättejä, joita olen nähnyt jo vähän joka puolella. Ensimmäisen tein Novitan ohjetta mukaillen, virkaten, toinen valmistui neuloen. Virkattuun rättiin tein pitsireunat, mutta neulotusta ne jäivät pois. Kenties sitä voisi vielä kokeilla. Lankana käytin Novitan bambu-lankaa. Itselleni tein vielä pienen liinan, jotta voin kokeilla sen toimivuutta myös itse. Kakkuakin äidit saivat, tänä vuonna jätski sellaista, mutta siitä unohtui ottaa kuva. Liitän sellaisen tänne, kun seuraavan kerran teen uudestaan.

Oikein mahtavaa äitienpäivää kaikille äideille!

Thursday, 6 May 2010

Ensimmäinen painantakokeilu


Jotenkin tuntuu, että ihanat lastenvaatteet ovat kaupoissa hyvin harvassa, tai ainakaan minua ne eivät kauheasti kiehdo. Siksi ajattelin lähteä tekemään omia vaatteita ja omia painatuksia. Nyt ensin kuitenkin kokeilin ihan vaan onnistuuko tämä painaminen ja siksi body on ostettu H&M:stä. Koira siitä piti tulla, mutta mielestäni välillä näyttää vähän hiireltä. Parantamisen varaa siis on :) Ehkäpä myös värejä voisi koittaa erilaisia, niin sitten se voisi näyttää enemmän koiralta. Hiomista, hiomista siis...

Monday, 3 May 2010

Kevättä rinnuksille!Tällaisia kukkia valmistui tuossa kevään aikana ja tarkoitus ois tehdä muutama lisää. Yksi meni jo kaverille synttärilahjaksi ja yksi koristaa omaa takkia. Kokeilin myös vähän tummemmilla helmillä, mutta eivät mielestäni sopineet niin hyvin tuon vaalean kankaan kanssa ja siksi näissä on siis käytetty valkoisia ja läpinäkyviä helmiä.

Vaippoja vaippoja


Innostuttiin mieheni kanssa tekemään näitä kestovaippoja. Nyt ollaan vasta kokeiltu kaavojen toimivu
utta ja seuraavaksi pitäisi mennä ostamaan hienompia kuoseja kauppaan.Kaikkein ihaninta oli että eilen mieheni tarttui ompelukoneeseen ja teki kokonaisen vaipan ihan itse (tuo ylläoleva), eli ei mitenkään vaikeaa tämä puuha!
Related Posts with Thumbnails